Hoppa till innehåll →

Vision

Vi önskar att alla hundar som kommer till oss, viftar på svansen då de kommer och positiva hundägare som känner tacksamhet att deras hund får en rolig vardag då de själva arbetar, eller är på resande fot, dagar med god livskvalitet för en liten fyrbent vän. Det är lika viktigt att du som hundägare känner dig trygg och nöjd, med med oss och vår verksamhet, som att din hund känner sig glad åt att vistas med sin lilla, trygga och  harmoniska hundflock.

Vårt mål är ganska enkelt!

Metoden består av flera olika byggstenar:

Gruppdynamik. Våra dagishundar ska umgås och trivas tillsammans varje dag varför vi lägger ner mycket tid att lära känna individerna och att sätta ihop våra grupper utifrån rasgrupp, storlek, kön, energinivå och personlighet. Det är naturligtvis även en säkerhetsrutin och en trygghet för hundägaren att veta att vi låter “lika barn leka bäst”.

Hundar är flockdjur och skall aldrig utsättas för att lämnas helt ensamma då det kan bygga onödig stress. Hos oss har din hund alltid en kompis att leka med eller att gosa med! Flockdagis ställer högre krav på gruppsammansättningen av hundar. Därför kommer antagningar till vårt dagis göras utefter lynne och temperament, istället för anmälningsordning. Det finns alltså inget kösystem till det här dagiset, du är däremot alltid välkommen att lämna en intresseanmälan.

Rutiner. Vi är mycket strukturerade i allt vi gör – alla medarbetare använder samma arbetssätt, samma ord och kommunikation med hundarna och alla dagar ser likadana ut när det gäller kompisar, rastning, lek, vila och regler. Rutiner och att veta vad som förväntas skapar trygghet för hundarna. Alla som arbetar hos oss vet hur alla moment under dagen ska gå till. Våra hundar lär sig snabbt vad som förväntas av dem och kan koppla av med den vetskapen.

Kommunikation. Ingen hund förstår svenska när den föds. Vi kan inte förvänta oss att alla hundar kan “våra” ord eller vad vi förväntar oss av dem när de börjar hos oss. Vi använder oss av rösten, kroppsspråk och godis när vi kommunicerar med hundarna. För att göra det enkelt för både oss och hundarna använder vi som jobbar samma och väldigt få ord. Hundar är smarta och lär sig på så sätt snabbt vad vi vill.

Belöningsträning. Det betyder att vi använder belöningar- i vårt fall godis, när vi vill förstärka ett beteende hos en hund och när vi lär den nya saker som den behöver kunna här på dagis. Vi hjälper och visar hunden hur den lyckas “göra rätt” med hjälp av belöningar (godis).

Avledning. Detta är det absolut bästa verktyget vi har. Det betyder att vi förekommer hundarna genom att locka dem att rikta uppmärksamheten mot oss och då belöna hundarna med godis. Istället för att vara utåtriktade mot retningar som uppstår både inne på dagis men framförallt ute på promenaderna så lär vi dem på så sätt att det lönar sig att rikta uppmärksamhet mot oss istället för mot andra saker.

Skvallerträning. När hundarna lärt sig att bli “avledda” blir nästa steg att lära dem skvallra! “Du är ute och går med din hund. Plötsligt får hunden syn på något och stannar till. Vad gör du? Vår spontana reaktion är ofta att “neja” hunden när den stannar och tittar på någonting. Men den gör ju rätt när den markerar att den sett någonting! Är det inte precis det vi vill – att hunden stannar upp och inte springer sin väg eller börjar dra i kopplet eller skälla. Belöna detta istället!” Detta försöker vi lära hundarna på dagis- att uppmärksamma saker vi stöter på och signalera detta till oss för att få belöning.

Promenader Alla promenader är harmoniska och lustfyllda, där vi arbetar med berikning och att varje individ skall få sina behov uppfyllda. Vi går minst 2 rundor per dag med hundarna. Promenaderna anpassas efter hundens behov beroende på ålder och krämpor.

Gruppsammansättningen Hundarna är noga utvalda att vara tillsammans efter deras ålder, ras, kön och lynne. Att para ihop hundar är både svårt och komplicerat och tar den tid som det behövs. Det är väldigt roligt och känns fantastiskt när man hittar en hund som passar ihop med en annan, speciellt när nya bekantskaper blir riktigt goda vänner.

Vi är väldigt måna om att du ska känna dig nöjd. Vi vill ha en nära relation med dig som hundägare, där vi tillsammans arbetar för din hunds bästa upplevelse. Som dagishundägare får du vara med i dagisets privata Facebookgrupp där du följer hundarna dagligen med bilder och filmer, du blir uppdaterad varje dag vad din hund har hittat på under dagen, vem din hund har lekt med, vilka behov den har uträttat och hur vi upplever att hunden mår. Här syns alla hundar och får den omvårdnad den behöver.

Dessa byggstenar använder vi oavsett ras, kön och personlighet hos hundarna och är ett trevligt sätt att arbeta för både oss och hundarna. Nyckeln till vår framgång och vår vision om en positiv, harmonisk och trevlig vardag för både, hundar, hundägare och medarbetare på vårat hunddagis.