Hoppa till innehåll →

Villkor och avtal pensionat

(Följande gäller när du skickat in incheckningsformuläret som skickas ut i samband med offerten, se nedan  )

 • BOKNINGSAVGIFT
  När ni väl har bestämt er för att boka en plats hos oss, så måste en bokningsavgift på 500kr betalas inom 14 dagar. Då platserna är väldigt populära hos oss kan vi inte hålla i en plats längre än 14 dagar.
  Bokningsavgiften återfås ej om du avbokar. Försenad betalning innebär att platsen går till nästa gäst som står på kö, då vi ser det som att du inte längre är intresserad av en plats hos oss.
 • Kontraktet måste vara påskrivet innan ankomst. Denna skickas ut för påskrift med offerten, ifyllda digitalt. Skriver man inte i denna så tar vi bort bokningen. Har hunden varit här flera gånger så ifyllda bara viss information i blanketten.
 • Betalning sker alltid i förskott
  Hela betalningen måste vara oss tillhanda innan hunden lämnas, går att betalas mot faktura, Swish. Faktura skickas ut ca 20 dagar innan ankomst med förfallodatum dagen innan ankomst. OBS! Vi har rätt att vägra ta emot hunden om betalningen inte är gjord.
 • AVBOKNING SKER ENDAST VIA MAIL
  Om du får förhinder ska avbokning ske skriftligt via mail, senast 14 dagar innan vistelsens start annars debiteras kund med 50% av den totala kostnaden för vistelsen. Avbokning som sker inom 7 dagar innan vistelsen återfås ingen betalning. Hela belopp kan återbetalas vid styrkande med veterinär eller läkarintyg.
 • Hanhundar måste vara kastrerade, detta pga vi tar emot löptikar.
 • HUND HÄMTAS/LÄMNAS TIDIGARE/SENARE ÄN AVTALAT 
  Om hundägare väljer att hämta hunden tidigare än avtalat, återfås ingen betalning. Väljer hundägaren att hämta senare debiteras man för dom extra dagarna. Samma sak gäller vi lämning tidigare.
 • Hund med särskilda behov 
  En hund som t.ex. skäller hela tiden, även under natten, är aggressiv på något sätt, låter inte personalen sova på natten eller ger extra mycket arbete för personalen tillkommer 600: -/extra per påbörjad dag. Denna typ av hund måste hämtas omg. Annars lämnas denna hund till polisen.
  Visar din hund visa aggressiva sidor som gör er hund farlig för andra hundar eller personal kommer vi kontakta er eller er kontaktperson. Er kontaktperson behöver finnas tillgänglig att hämta hunden om vi anser att den utgör en fara. 
 • Hunden måste klara av att lämnas ensam. Om hunden inte klarar detta, så är det din skyldighet som ägare att meddela oss detta direkt vid bokningen. Vi tar inte emot hundar som inte kan lämnas ensamma pga det är så stressat mot eran hund.
 • Vi tänker först och främst på hundens välmående och trivsel hos oss, trivs inte hunden, mår jätte dåligt samt visar inga som helst förbättringar, så måste ägaren hitta en annan lösning så fort som möjligt. Ni är självklart välkomna att prova hunden hos oss några gånger/dagar innan själva pensionatvistelsen äger rum, vi hjälper till så gott vi kan.
 • Vaccination 
  För att man ska känna sig trygg och säker när man lämnar sin hund hos oss så är det viktigt att varje hund har ett vaccinationsintyg. Följande måste din hund vara vaccinerad mot: D = Distemper (valpsjuka) H = Hepatitis HCC (smittsam leverinflammation) P = Parvovirusinfektion Pi = Parainfluensa (Kennelhostan). Nobivac är namnet och märket på vaccinet. DHP är giltigt i 3 år. När det är dags att förnya detta kan man även få kennelhostan i samma spruta (Nobivac DHPPi) Pi eller KC (kennelhosta) förnyas varje år. Kopia på vaccinationsintyget skickas till oss innan besök.
 • Försäkring 
  Hunden måste vara fullt försäkrad för att få komma till oss. Försäkringen måste innehålla veterinärvård, och ägaren skall ha “gällande” ansvarförsäkring med “rättskyddsmoment”.
  Är din hund inte försäkrad upprättas ett separat avtal där ägaren förbinder sig att ansvara för eventuella kostnader.
 • Sjukdom/vård
  Skulle hunden bli sjuk på dagiset och vi får inte tag på ägaren så står vi för den vård och eventuella kostnader som hunden behöver, ägaren debiteras sedan för dessa extra kostnader.
 • Betalning
  Om dagiset/pensionatet åker på sjukdom/smitta vilket gör att hunden inte kan eller får vara på pensionatet och vi måste avboka eran vistelse då utgår det av avgift på 20% på det totala beloppet, gäller endast summor över 2000:-..
 • Om hundägare väljer att hämta hunden tidigare än avtalat, återfås ingen betalning. Väljer hundägaren att hämta senare debiteras man för dom extra dagarna.
 • INREDNING/SKADOR 
  En avgift utgår på 1500kr om hunden biter sönder inredning eller på något annat sätt skadar inredningen. Skadar hunden själva rummet, såsom väggar, golv, plexiglas eller på något annat sätt gör rumsinredningen obrukbar. Så ska hundägaren betala hantverkskostnad för att återställa till ordinarie skick. Detta gäller även om pensionatet väljer att skicka hem hunden tidigare eller om pensionatet får ta hem hunden till sitt privata hem och något skadas, allt dokumenteras med kort.
 • Hundägaren godkänner även att dagiset använder nosgrimma/vgw sele om hunden av någon anledning bli besvärlig eller ohanterlig och drar i koppel. 
 • Hundägaren godkänner att bilder får tas på hunden, och att dessa får läggas upp på internet. Om inte så måste detta meddelas, det är hundägarens ansvar att meddela oss detta.
 • Observera att bokningen behöver bekräftas av Becketorp Hunddagis och pensionat för garanterad plats. Vi är ett litet hundpensionat med få platser. På grund av mycket hög efterfrågan är det bra med framförhållning och det kan tyvärr dröja med besked. Får ni inte besked inom 2 veckor är platsen redan uppbokad.
  Hör av er med sms eller mejl för säkerhets skull om ni har frågor kring er intresseanmälan.
 • Hundägaren måste smsa minst 1 timme innan hunden ska hämtas eller lämnas
  Kontakt 0733-778814 eller maila info@becketorp.se annars kan man få vänta utanför då vi kan vara ute och gå.

Becketorp Hunddagis & pensionat följer i övrigt Svenska Kennelklubbens inackorderingsavtal, avtalet kan du läsa här.