Hoppa till innehåll →

Villkor och avtal pensionat

(Följande gäller när du skrivit på Inackorderingsavtalet se nedan  )

 • BOKNINGSAVGIFT
  När ni väl har bestämt er för att boka en plats hos oss, så måste en bokningsavgift på 500kr betalas inom 4 dagar. Då platserna är väldigt populära hos oss kan vi inte hålla i en plats längre än 4 dagar.
  Bokningsavgiften återfås ej om du avbokar. När vi ser att avgiften är betald så återkopplar vi till dig med en tid för ett första besök. Försenad betalning innebär att platsen går till nästa gäst som står på kö, då vi ser det som att du inte längre är intresserad av en plats hos oss.
 • Betalning sker alltid i förskott
  Betalning sker i samband med kontraktskrivning. Hela betalningen måste vara oss tillhanda innan hunden lämnas, går att betalas mot faktura, Swish. 
 • OBS! Vi har rätt att vägra ta emot hunden om betalningen inte är gjord.
 • AVBOKNING SKER ENDAST VIA MAIL
  Om du får förhinder ska avbokning ske skriftligt via mail, senast 14 dagar innan vistelsens start annars debiteras kund med 50% av den totala kostnaden för vistelsen. Avbokning som sker inom 7 dagar återfås ingen betalning. Hela belopp kan återbetalas vid styrkande med veterinär eller läkarintyg.
 • HUND HÄMTAS/LÄMNAS TIDIGARE/SENARE ÄN AVTALAT: Om hundägare väljer att hämta hunden tidigare än avtalat, återfås ingen betalning. Väljer hundägaren att hämta senare debiteras man för dom extra dagarna. Samma sak gäller vi lämning tidigare.
 • Hund med särskilda behov En hund som t.ex. skäller hela tiden, även under natten, är aggressiv på något sätt, låter inte personalen sova på natten eller ger extra mycket arbete för personalen tillkommer 500: -/extra per påbörjad dag. Denna typ av hund måste hämtas omg.
 • Hunden måste klara av att lämnas ensam minst 1 timme, medans man är ute med dom andra hundarna. Om hunden inte klarar detta, så är det din skyldighet som ägare att meddela oss detta direkt vid kontraktsskrivning eller innan. Vi tar inte emot hundar som inte kan lämnas ensamma.
 • Vi tänker först och främst på hundens välmående och trivsel hos oss, trivs inte hunden, mår jätte dåligt samt visar inga som helst förbättringar, så måste ägaren hitta en annan lösning så fort som möjligt. Ni är självklart välkomna att prova hunden hos oss några gånger/dagar innan själva pensionatvistelsen äger rum, vi hjälper till så gott vi kan.
 • Vaccination:  För att man ska känna sig trygg och säker när man lämnar sin hund hos oss så är det viktigt att varje hund har ett vaccinationsintyg. Följande måste din hund vara vaccinerad mot: D = Distemper (valpsjuka) H = Hepatitis HCC (smittsam leverinflammation) P = Parvovirusinfektion Pi = Parainfluensa (Kennelhostan). Nobivac är namnet och märket på vaccinet. DHP är giltigt i 3 år. När det är dags att förnya detta kan man även få kennelhostan i samma spruta (Nobivac DHPPi) Pi eller KC (kennelhosta) förnyas varje år.
 • Försäkring: Hunden måste vara fullt försäkrad för att få komma till oss. Försäkringen måste innehålla veterinärvård, och ägaren skall ha “gällande” ansvarförsäkring med “rättskyddsmoment”.
 • Sjukdom/vård: Skulle hunden bli sjuk på dagiset och vi får inte tag på ägaren så står vi för den vård och eventuella kostnader som hunden behöver, ägaren debiteras sedan för dessa extra kostnader.
 • Betalning: Om dagiset/pensionatet åker på sjukdom/smitta vilket gör att hunden inte kan eller får vara på pensionatet och vi måste avboka eran vistelse då utgår det av avgift på 20% på det totala beloppet, gäller endast summor över 2000:-..
 • Om hundägare väljer att hämta hunden tidigare än avtalat, återfås ingen betalning. Väljer hundägaren att hämta senare debiteras man för dom extra dagarna.
 • INREDNING/SKADOR En avgift utgår på 1500kr om hunden biter sönder inredning eller på något annat sätt skadar inredningen. Skadar hunden själva rummet, såsom väggar, golv, plexiglas eller på något annat sätt gör rumsinredningen obrukbar. Så ska hundägaren betala hantverkskostnad för att återställa till ordinarie skick. Detta gäller även om pensionatet väljer samt får ta hem hunden till sitt privata och något skadas, allt dokumenteras.
 • Hundägaren godkänner även att dagiset använder nosgrimma/vgw sele om hunden av någon anledning bli besvärlig eller ohanterlig och drar i koppel. 
 • Hundägaren godkänner att bilder får tas på hunden, och att dessa får läggas upp på internet. Om inte så måste detta meddelas, det är hundägarens ansvar att meddela oss detta.
 • Hundägaren måste smsa minst 1 timme innan hunden ska hämtas eller lämnas
  Kontakt 0733-778814 eller maila info@becketorp.se annars kan man få vänta utanför då vi kan vara ute och gå.

Becketorp Hunddagis & pensionat använder Svenska Kennelklubbens inackorderingsavtal, avtalet kan du läsa här.