Hoppa till innehåll →

Minneslund


Regnbågsbron

Det finns en bro som förbinder Himlen och Jorden. Den kallas för Regnbågsbron för alla dess vackra och många färger.Alldeles intill Regnbågsbron ligger ett land med vattendrag, kullar och dalar med mjukt, friskt gräs.
När ett älskat husdjur dör kommer det till denna plats. Där finns alltid mat och vatten, och varmt vårväder. De gamla och svaga djuren blir unga igen. De som blivit skadade blir hela igen. De leker med varandra hela dagarna.

Men det är en sak som saknas. De är inte tillsammans med den speciella person som älskade dem på Jorden. Så varje dag springer de runt och leker tills en dag kommer då de plötsligt slutar leka och tittar upp. Deras nosar sniffar, öronen spetsas och blicken skärps och plötsligt lösgör sig en från gruppen.

Du har blivit upptäckt och när du och din speciella vän möts förenas ni i en glädjefylld omfamning som varar för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker det älskade huvudet och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv men aldrig i ditt hjärta.

Sedan går ni över Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas…Vi alla på Becketorp Hunddagis & Pensionat vet hur svårt det är när man kommit fram till den stund då antingen hunden blivit gammal, eller om det plötsligt kommit en skada. 

I denna svåra stund så vill vi “underlätta” lite, vi vill stödja er hundägare i detta beslut och erbjuda er stöttning o hjälp. Det finns aldrig ett bra tillfälle, det är alltid fel tid. 

Vi följer gärna med er till veterinären, eller om ni vill ha en hemma-avlivning, eller kanske t o m här hos oss. De veterinärer vi samarbetar med är en otroligt lugna, erfarna veterinärer som erbjuder olika typer av lösningar.  

Eftersom vi själva har djur, samt har haft flertalet djur som fått somna så vet vi av erfarenhet att man vill det bästa för sina pälsklingar även i denna sista stund.  

Vi kan rekommendera Ett värdigt slut då de är gamla vänner sedan långt tillbaka.  Där kan man få sin hund kremerad och man kan välja att få tillbaka askan av sin hund i en fin urna eller så kan man välja att få askan utspridd i Ett värdigt sluts minneslund.