Hoppa till innehåll →

Bra att veta

  • Ta gärna med en egen filt/leksak så de har nåt hemifrån. Matskålar, koppel och leksaker har vi och även liggkorgar. 
  • Vi tar emot löptikar med viss begränsning, säg till före. Om tik börjar löpa oförutsett tillkommer 50:-/d.
  • Hanhundar måste vara antingen kemiskt eller operativt kastrerade. Tänk på att detta måste göras i god tid (ca 2 månader innan, samt att den kemiska kastreringen sitter i ca 6 månader. det finns även chip som räcker 1 år Vår veterinär förespråkar operativ kastrering så slipper man ha koll på den kemiska kastreringens tid.) 
  • Maten ni tar med eget foder men kom ihåg att skriva hundens namn på påsen. Även fritt att ta med färskfoder eller hemlagad mat, vi har gott om plats. (ingen reducering av priset). Vi bjuder på godiset, men säg till om allergi mot något finns 
  • Vi utför medicinering vid behov, ta med tillräckligt med medicin och skriv dosering och hundens namn på förpackningen. Ingen extra kostnad. Obs inga injektioner/sprutor, 
  • På dagis/pensionatet sover inte hundarna så mycket. Vi har obligatoriska vilostunder så att hundarna inte ska bli stressade, men de kan ändå vara väldigt trötta av alla intryck när de kommer hem igen.
  • Lekhagen är platt mark med gräs. Vi kommer på sikt göra en större lekhage med olika aktiviteter i. 
  • Vi gör en inskrivning när man lämnar sin hund på pensionatet – uppgifter om ägare och hund. Förbered er på att ta med vaccinations intyg, försäkring och ev. extra nummer till kontakt person, om man vill så kan man skriva ner lite om sin hunds personlighet och egenheter. Allt detta kommer i ett infomail vid bokningen. 
  • Hundar som lämnas ska vara i gott skick, borstade m.m. Om hunden lämnas tovig, långa klor eller annat så kan det tillkomma kostnad för hundvård eller i värsta fall så tar vi inte emot om dom är för ovårdade.
  • Ni är naturligtvis välkomna för att se hur det ser ut, ring och boka en tid för besök.

NYA PENSIONATGÄSTER

Innan en ny gäst checkas in hos oss så får man komma på ett besök och skriva under pensionatavtal m.m då kontrolleras även vaccinationsintyg samt försäkringspapper och det skrivs lite info med information om gästen och dess ägare med personuppgifter om vi behöver kontakta er. Vi kontrollerbara alltid chippet på hunden med en chipläsare.

När hunden lämnas in är ett tips är då att avskedet sker så odramatiskt som möjligt för hundens skull.
Det finns även möjlighet att prova hunden några gånger/dagar innan själva pensionatvistelsen om det skulle önskas