Hoppa till innehåll →

Djur har också känslor!

Stress, oro och ångest är tyvärr vanligt hos våra husdjur i samband med t.ex. kloklippning och veterinärbesök. Bakgrunden till det är många gånger att fasthållning och tvång är en vanlig metod för att få saker gjorda. Jag vet hur det är då vi har en hund som är mycket skeptisk till det mesta, det finns nog inget som han är villig och göra utan att knorra först. Hade vi hittat denna metod när han kom till oss för 10 år sedan från Hundstallet så hade det sett annorlunda ut idag. Men! kan man lära gamla hundar sitta? det är upp till bevis för mig. Jag kommer att börja testa detta på en hund som är 10.5 år! kommer vi att lyckas?

Jag hoppas och tror det ? följ våran resa.

Vad betyder det? 2016 fick den amerikanska veterinären Marty Becker att utveckla arbetsmetoden Fear Free. Det är en mjuk arbetsmetod som tar hänsyn till djurets känslomässiga välbefinnande. Djuret ska känna att det har kontroll över sin egen kropp. Väldigt häftigt och intressant.

Fear Free är en självklar del i vårt dagliga arbete här på vårat Hunddagis!

Denna film tycker jag är helt underbar. Så mycket man kan läsa av denna hund hur den tycker om detta. Denna film fick vi se på utbildningen.

Publicerat i Blogg

Kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *